Vinner av Stolzekleiven opp, Stian Aarvik

Når Stolzen-vinneren skal velge løpesko

Som junior vant han både NM og EM. Som senior jobber Stian Aarvik hos Sport Norge når han ikke er ute og trener.

Stian Øvergaard Aarvik har blitt værende i idrettslaget Gneist etter at han og familien flyttet fra Søreide til Kalandseid. Når han ikke trener hjelper han kundene til Sport Norge Os å velge rett løpesko på asfalt og i terreng.

Til topps i Norge og Italia

CV-en til Stian, som fyller 22 år i år, har tett med høydepunkt. Han har vunnet junior NM to ganger, og tok gull i junior-EM i motbakkeløp i 2015.
I 2016 kom han på 2. plass i det 22 km lange italienske fjelløpet Dolomites Skyrace, og i 2017 stormet opp Stoltzekleiven til seier med tiden 08:04 – ti sekund raskere enn favoritten Thorbjørn Ludvigsen og ti sekund bak Ludviksen sin løyperekord.
Etterpå reiste Stian til Østlandet og ble beste nordmann (5. plass) i Hytteplanmila med tiden 30:20 på 10 km.

Har alltid seks par sko i bruk

Hvor mange løpesko har du?
– Jeg har to par til terreng, to til jogging på asfalt og to par konkurransesko. Konkurranseskoene har lite demping og er så lette som mulig, under 100 gram per sko.

– Til terreng har jeg ett par sko med korte knotter og ett med lange. Korte knotter er helst for tørt fjell, som i Italia, mens her på Vestlandet er det stort sett lange knotter som må til for å få godt nok grep.

I vinter har 40 prosent av treningen vært på ski. Løpingen har stort sett vært i flatt terreng, men nå gleder han seg til sesongskifte, tørrere tider i fjellet og en rekke spennende nyheter i skohyllen hos Sport Norge.

Egenskapene du bør se etter

Stian er glad for at kundene er flinke til å spørre om råd når de kjøper sko.

– Å se etter farge og pris kan føre til at du bommer. Gåturen, løpeturen eller fjellturen blir ikke optimal og riskoen for slitasje og skade blir større.

– Fortell oss hva du skal bruke skoene til, så er sjansen større for at du tar et godt valg - uavhengig av prisklasse.